Kmalu nova ponudba vlak+avto! Slovenske železnice s pilotno-raziskovalnim projektom ‘Gremo zeleno’ omogočamo skupno uporabo vlakov in izposojo električnih avtomobilov. Skupaj s partnerjem, družbo T2 Rotalab, sledimo razvojni viziji trajnostnega, okolju prijaznega načina prevoza. Ob nakupu katerekoli vozovnice za vlak ali ob predložitvi veljavne neuporabljene vozovnice za vlak za najmanj eno vožnjo pridobite pravico do nakupa dobroimetja za izposojo električnih avtomobilov Renault Zoe in Renault Twingo – Slovenske železnice ‘Gremo zeleno’ – GreenGo.

Za registracijo in prvo izposojo električnega avtomobila SŽ ‘Gremo zeleno’ vozovnico ali drugo obliko računa za prevoz z vlakom, s promocijsko kodo Gremo zeleno 5 evrov v nogi dokumenta, ki vam brezplačno prinaša dobroimetje v vrednosti 5 evrov (z DDV).

Za vsako nadaljnjo uporabo storitev SŽ ‘Gremo zeleno’ sta na voljo dva paketa:

 1. PAKET: SŽ ‘Gremo zeleno’ 10 po ceni 10 evrov (z DDV), s katerim potnik s skeniranjem kode na svoj GreenGo račun naloži dobroimetje v vrednosti 11 evrov (z DDV).
 2. PAKET: SŽ ‘Gremo zeleno’ 15 po ceni 15 evrov (z DDV), s katerim potnik s skeniranjem kode na svoj GreenGo račun naloži dobroimetje v vrednosti 17,25 evra (z DDV) .Kupite jih na blagajnah Slovenskih železnic.

Električne avtomobile SŽ ‘Gremo zeleno’ si lahko izposodite na Železniški postaji Ljubljana na dveh lokacijah: TRG OF in VILHARJEVA ter po uporabi svojo izposojo sklenete na območju Mestne občine Ljubljana na:

 • parkiriščih Slovenske železnice ‘Gremo zeleno’ in drugih GreenGo parkiriščih,
 • javnih brezplačnih parkiriščih Mestne občine Ljubljana (CONA 1, CONA 2, CONA 3), ki niso za zapornico; v tem primeru uporabnik ne nosi stroškov parkiranja,
 • zasebnih parkiriščih (stanovanjska naselja, nakupovalna središča idr.), ki niso za zapornico, kjer je dovoljeno brezplačno parkiranje,
 • parkiriščih za zapornico, kjer je izjemoma dovoljeno brezplačno parkiranje in se zapornica ob izhodu avtomatsko dvigne (npr. tudi nakupovalna središča, kjer je brezplačno parkiranje vsaj 1 uro idr.),
 • drugih plačljivih parkiriščih v primeru, da uporabnik poravna strošek parkiranja v višini cene parkiranja za 60 minut (glede na ceno parkiranja, ki je določena za parkiranje na parkirišču, na katerem uporabnik parkira vozilo ob zaključku izposoje).

Zaključek vožnje ni dovoljen:

 • na lokacijah izven območja MOL,
 • kjer ni dovoljeno ali predvideno parkiranje vozil kategorije B,
 • na javnih parkirnih mestih, ki so označena, da je parkirno mesto namenjeno za Car share Avant2GO/Avantcar,
 • pri javnih polnilnih mestih, če vozilo ni priklopljeno, ni aktivirano polnjenje in če ni označen čas prihoda ter ni obveščen klicni center,
 • na parkiriščih, ki so za zapornico in niso javno dostopna 24/7,
 • v garažnih in podzemnih hišah,
 • v rumeni in modri coni,
 • na drugih plačljivih parkiriščih na območju MOL, ki niso javna parkirišča Mestne občine Ljubljana (CONA 1, CONA 2, CONA 3), če uporabnik ne poravna stroška parkiranja v višini cene parkiranja za 60 minut.

Cenik izposoje

Časovno-kilometrska tarifa za izposojo

Vozilo Tarifa MINUTNA URNA NAD 3h NAD 6h NAD 12h NAD 24h Maksimalna dnevna tarifa
RENAULT ZOE ČAS 0,10 €/min 6,00 €/h 4,80 €/h 3,90 €/h 3,30 €/h 3,00 €/h 35 €
KILOMETRINA 0,10 €/km 0,10 €/km 0,10 €/km 0,10 €/km 0,10 €/km 0,10 €/km
RENAULT TWINGO ČAS 0,08 €/min 4,80 €/h 3,84 €/h 3,12 €/h 2,64 €/h 2,40 €/h
KILOMETRINA 0,08 €/km 0,08 €/km 0,08 €/km 0,08 €/km 0,08 €/km 0,08 €/km

POPUST za uporabnike SŽ ‘Gremo zeleno’
-20% na cene iz časovno-kilometrske tarife

POPUST za uporabnike SŽ ‘Gremo zeleno’ ob vračilu vozila na točko izposoje Slovenske železnice »Gremo zeleno«
-40% na cene iz časovno-kilometrske tarife

Minimalna cena enkratne rezervacije in izposoje
2,50 €

Maksimalna cena dnevne izposoje
35,00 €

Splošni pogoji uporabe

Pred prvo uporabo si na mobilni telefon naložite aplikacijo GreenGo in izvedete registracijo svojega novega računa SŽ ‘Gremo zeleno’ – GreenGo.

Paketi SŽ ‘Gremo zeleno’ se lahko uporabljajo med trajanjem pilotnega projekta. Povračila sredstev paketov dobroimetja, kupljenih na prodajnih mestih Slovenskih železnic, lahko pod pogojem, da jih še niste naložili na vaš SŽ ‘Gremo zeleno’ – GreenGo račun s skeniranjem kode paketov v aplikaciji GreenGo, zahtevate pisno na naslovu: T2 Rotalab, d. o. o., Verovškova ulica 64a, 1000 Ljubljana ali na elektronskem naslovu: [email protected].

Za vsa vprašanja in pomoč pri uporabi storitev Slovenske železnice ‘Gremo na zeleno’ – GreenGo smo vam 24 ur vsak dan na voljo v Klicnem centru GreenGo na telefonu:
+386 1 444 0000 ali nam pišite na naslov: [email protected].

Za vse informacije glede nakupa paketov SŽ ‘Gremo zeleno’ na prodajnih mestih Slovenskih železnic nam pišite na naslov: [email protected]