SŽ – Vleka in tehnika zagotavlja celovite storitve na področjih vzdrževanja železniških vozil, vleke vlakov in tehnično vagonske dejavnosti, s čimer prispevamo k povečanju razpoložljivosti in zanesljivosti železniških vozil ter konkurenčnosti njihovih lastnikov. Kakovostne in zanesljive storitve opravljamo že več kot 170 let, svoje znanje in kompetence pa stalno nadgrajujemo. Zavedamo se, da sodobno vzdrževanje železniških vozil pomeni več kot le pregled in popravilo, da sta za varnost v železniškem prometu ključnega pomena kakovostni tehnični pregled in preizkus zavor, in da je zanesljivo potovanje tisti dejavnik, ki prepriča  uporabnike železniškega prevoza. S celovitim pristopom, prilagodljivostjo, tehnično ustvarjalnostjo, sodobno opremo in specializacijo zagotavljamo celovite rešitve za svoje kupce in obenem z njimi vzpostavljamo dolgoročna partnerstva.

SŽ – ŽIP zagotavlja ustrezno produktivno zaposlitev delavcem Slovenskih železnic, ki so zaradi opravljanja svojega osnovnega dela izgubili zdravstveno sposobnost oziroma pridobili status invalida. V ta namen SŽ-ŽIP razvija dejavnosti, ki so primerne za delo invalidov in ki dopolnjujejo osnovne dejavnosti Slovenskih železnic.

DRUŽBI, KI OPRAVLJATA DEJAVNOST

SŽ – VIT, d. o. o.

Zaloška cesta 217
1000 Ljubljana

T: +386 1 291 21 97
E: [email protected]
W: www.sz-vit.si

SŽ – ŽIP, storitve, d. o. o.

Kolodvorska 11
1000 Ljubljana

T: +386 1 291 50 09
E: [email protected]
W: www.sz-zip.si

Vse na enem mestu

Ponujamo celovite storitve za zanesljivo in varno obratovanje železniških vozil:

  • celovito vzdrževanje vseh vrst železniških vozil,
  • celovite in zanesljive storitve za potrebe prevoznikov v tovornem in potniškem prometu na področju vleke vlakov,
  • obnovo in preoblikovanje vseh vrst železniških vozil,
  • vzdrževanje in obdelavo kolesnih dvojic in komponent,
  • tehnične preglede, preizkuse zavor, popravila vagonov v vlakih in svetovanje pri nakladanju tovora,
  • mobilni servis,
  • inženiring in tehnično svetovanje.

S kakovostnim vzdrževanjem, specifičnim znanjem in kompetencami, s prilagodljivostjo in pripravljenostjo na vsak nov izziv, ki nam ga zaupajo lastniki vozil na širšem evropskem trgu, smo ustvarili številna  partnerstva tako z zasebnimi lastniki kot z državnimi železnicami.