Slovenske železnice ponujamo številne zanimive programe zaposlovanja in pridobivanja izkušenj za mlade na začetku profesionalne poti. V svoje vrste vabimo diplomante z različnih področij, študente in dijake.

Študentje lahko praktične izkušnje pridobite že med študijem, dijakom pa je na voljo opravljanje obvezne prakse ter obsežna shema štipendij.

Več informacij lahko dobite na e-naslovu: [email protected]

Dijakom in študentom omogočamo praktično izobraževanje, ki je ključni del izobraževalnih programov. Z njim naj bi kandidati za zaposlitev na SŽ pridobili znanje, veščine in izkušnje, ki omogočajo bolj kakovostno in učinkovito delo na področju, na katerem se izobražujejo. Praktično izobraževanje povezuje teoretične vsebine šolskega izobraževanja s praktičnim delom v podjetjih skupine Slovenske železnice.

Štipendije

Razpis za zbiranje vlog za štipendiranje v skupini SŽ (2023)

Načrtovanje karierne poti se v sodobnem svetu začne že precej pred formalno zaposlitvijo. Vas zanimajo globalna logistika, sodobna zelena mobilnost, upravljanje železniške infrastrukture, področje IT, elektrotehnika in gradbeništvo? Odlično!

Na Slovenskih železnicah veliko vlagamo v razvoj mladih, v napredno tehnologijo in digitalizacijo. Vabimo vas, da postanete del naše ekipe. Štipendije ponujamo tistim, ki se izobražujete na področjih strojništva, elektrotehnike, mehatronike, logistike ter na področju IT- ja. Postanite del naše ekipe!

Po koncu izobraževanja boste kariero začeli v ekipi, ki ima široko strokovno znanje ter izkušnje. Znanje, ki ste ga pridobili med šolanjem, pa boste v podjetjih skupine Slovenske železnice lahko koristno uporabili v praksi.

Opravljanje obvezne prakse

Opravljajte obvezno prakso v dinamičnih kolektivih skupine SŽ! Slovenske železnice bodo poskrbele za visoko usposobljene mentorje, ki vas bodo vodili skozi praktično delo, vam svetovali in pomagali odkrivati delovanje sodobne logistike in mobilnosti, ki jo vztrajno vsak dan omogočajo slovenski železničarji.

Več informacij lahko dobite na e-naslovu: [email protected]