V SŽ – Potniški promet, d. o. o., vsak dan z okoli 530 vlaki izvajamo potniški promet po Sloveniji. V mednarodnem prometu ponujamo neposredne dnevne povezave z Italijo, Avstrijo, Madžarsko, Hrvaško, Švico in Nemčijo. Do konca leta 2022 bo po slovenskih tirih zapeljalo 52 novih, sodobnih vlakov – od tega bo 21 enopodnih in 10 dvopodnih (dvonadstropnih) električnih ter 21 enopodnih dizelskih vlakov podjetja Stadler. S sodobnimi vlaki bomo v prihodnjih letih povečali pogostost regionalnih povezav z manj postanki in lokalnih vlakov z večjo zmogljivostjo, potnikom pa zagotovili večjo udobnost in zanesljivost. Do leta 2025 bomo celovito prenovili železniški potniški vozni park.

S sodobnimi vlaki in električnimi vozili izvajamo napredne prakse kombiniranega potniškega prometa. Z multimodalnimi storitvami potnikom omogočamo lažje in preprostejše potovanje po železnici. Na začetnih postajah urejamo parkirišča P+R. S projektom Gremo zeleno ponujamo izposojo električnih vozil, kar bo prispevalo k manjši uporabi avtomobilov in nižanju negativnih emisij iz prometa na okolje.

DRUŽBA, KI OPRAVLJA DEJAVNOST

SŽ – Potniški promet, d. o. o.

Kolodvorska 11
1506 Ljubljana

T: 080 81 11
E: [email protected]
W: www.potniski.sz.si

Vsak dan z okoli 530 vlaki po Sloveniji. V mednarodnem prometu ponujamo neposredne dnevne povezave z Italijo, Avstrijo, Madžarsko, Hrvaško, Švico in Nemčijo. Do konca leta 2022 bo po slovenskih tirih  zapeljalo 52 novih, sodobnih vlakov – od tega bo 21 enopodnih in 10 dvopodnih (dvonadstropnih)  električnih ter 21 enopodnih dizelskih vlakov podjetja Stadler. S sodobnimi vlaki bomo v prihodnjih letih povečali pogostost regionalnih povezav z manj postanki in lokalnih vlakov z večjo zmogljivostjo, potnikom pa zagotovili večjo udobnost in zanesljivost. Do leta 2025 bomo celovito prenovili železniški potniški vozni park.

S sodobnimi vlaki in električnimi vozili Izvajamo napredne prakse kombiniranega potniškega prometa. Z multimodalnimi storitvami potnikom omogočamo lažje in preprostejše potovanje po železnici. Na začetnih postajah urejamo parkirišča P+R. S projektom Gremo zeleno ponujamo izposojo električnih vozil, kar bo prispevalo k manjši uporabi avtomobilov in nižanju negativnih emisij iz prometa na okolje.