Legendarni NBA košarkar in zlati kapetan slovenske košarkarske reprezentance Goran Dragić je 20. junija letos,v Novem mestu otvoril tretje prenovljeno košarkarsko igrišče. Po ljubljanskem Tivoliju in mariborskem Taboru je posodobljeno pametno igrišče dobil tudi Šolski center Novo mesto.

Goran Dragić je s svojo fundacijo, pri kateri kot sponzor aktivno sodelujejo tudi Slovenske železnice, pri prenovi svojega tretjega igrišča v sklopu projekta »podamdaigram« tokrat združil moči s še eno slovensko košarkarsko legendo  Matjažem Smodišem. Tako Gogi kot Smoki sta namreč svoje srednješolsko izobraževanje opravljala in zaključila v ŠC Novo mesto. S prenovo sta se poklonila ustanovi, ki je v vseh letih delovanja »ustvarila« številne uspešne in nepozabne košarkarske ase. Med drugim so šolo v Novem mestu obiskovali tudi Goranov mlajši brat Zoran, Jure Balažic, Žiga Fifolt in Domen Bratož. Tudi slednji seveda niso manjkali ob otvoritvi igrišča.
 

Slavnostne otvoritve, ki je potekala pred številnimi gosti in več sto dijakinjami in dijaki, so se udeležili tudi predstavniki Slovenskih železnic, ki so glavni sponzor Fundacije Gorana Dragića. Gogi in Smoki sta ob otvoritvi izvedla tudi otvoritvena meta na koš, nato pa so se dijaki in dva nagrajenca nagradne igre, ki smo jo izvedli na Slovenskih železnicah, pomerili v košarkarski igri »knock out«. Vsi so dobili lepe nagrade sponzorjev, zmagovalec pa si je prislužil podpisan Goranov dres NBA moštva Brooklyn Nets.

Po odprtju igrišča je Goran Dragić povedal: »Na igrišče sem zelo ponosen, izgleda fenomenalno. Rad vidim, da so igrišča polna otrok in da na tak način lahko nekaj vrnemo skupnosti, ki je vsa ta leta navijala za nas. Upam in verjamem, da bodo tudi zaradi igrišč, ki jih v okviru fundacije prenavljamo skupaj z našimi sponzorji, nekateri od teh otrok nekoč profesionalni košarkarji in košarkarice in jih bomo lahko gledali po televiziji. Radi bi se zahvalili prav sponzorjem, ki nam zaupajo in verjamejo v naše projekte, ter profesorju Ivici Tomiću in Matjažu Smodišu, ki sta pristopila k projektu in pomagala pri izvedbi.«

 
Košarkarski zmaj je napovedal prenovo že četrtega igrišča, ki bo odprto julija, prav v času tradicionalnega »Gogijevega« košarkarskega kampa v Laškem, ki bo potekal od 10. do 16. julija letos.

»Za vse, ki še ne poznate projekta #podamdaigram, naj povemo, da gre za prenovo košarkarskih igrišč, ki so poleg vizualne prenove opremljena tudi z informacijskimi tablami, na katerih so QR kode, ki vodijo do mobilne aplikacije, kjer uporabnik najde številne košarkarske in atletske vaje ter različne družabne košarkarske igre.«