Verjamemo, da si vsi otroci zaslužijo enake možnosti do uresničitve svojih sanj, ne glede na socialni položaj njihove družine ali morebitne telesne okvare in gibalne omejenosti.

Poleg projekta Veriga dobrih ljudi, ki ga Slovenske železnice podpiramo že 4 leta, smo naše družbeno odgovorno delovanje še razširili in sklenili sodelovanje še s Fundacijo Gorana Dragiča. Fundacija v okviru svojega delovanja prenavlja košarkarska igrišča širom naše države, z akcijo #podamdaigram pa želijo otroke in mladostnike spodbuditi k večji telesni aktivnosti na zunanjih športnih površinah.

V okviru delovanja fundacije je organiziran tudi košarkarski kamp Gorana Dragiča. Kamp zajema treniranje košarke z obilico drugačnih športnih dejavnosti, domiselnih doživetij, zabave in sklepanja novih prijateljstev.

Slovenske železnice podpiramo družbeno odgovorne projekte, ki pomagajo ustvarjati boljšo družbo. Verjamemo namreč, da si vsi otroci zaslužijo enake možnosti do uresničitve svojih sanj, ne glede na socialni položaj njihove družine ali morebitne telesne okvare in gibalne omejenosti.