Silovito neurje z nalivi je močno poškodovalo železniško infrastrukturo. Delavci Slovenskih železnic se tudi v teh zahtevnih in težkih časih trudijo, da bi bile poškodovane proge čimprej sanirane in da bi železniški promet v najhitrejšem možnem času normalno stekel. Toda poplave in močni nalivi so na železniški infrastrukturi pustili velike posledice, zaradi česar so nekatere proge zaprte. V kolikor to dopušča cestna infrastruktura, je tam organiziran nadomestni avtobusni prevoz.

  • Zaradi vremenskih razmer in posledic neurja je zaprta proga Celje-Velenje. Organiziran je nadomestni avtobusni prevoz. Sanacija omenjene železniške proge poteka, končana pa bo predvidoma jutri v popoldanskih  urah.
  • Zaradi posledic izrednih vremenskih razmer je zaprta železniška proga Litija-Savaza potnike je organiziran nadomestni avtobusni prevoz. Sanacija železniške proge je v teku.
  • Železniška povezava Sežana – Jesenice bo v celoti vzpostavljena predvidoma jutri v večernih urah. Trenutno poteka sanacija na relaciji Sežana – Most na Soči. Nadomestni avtobusni prevoz je organiziran na relaciji Most na Soči.
  • Zaradi odstranjevanja posledic izrednih vremenskih razmer je še vedno zaprta proga med Celjem in Velenjem. Je pa ponovno omogočena cestna povezava med Celjem in Velenjem, zaradi česar bo možen NADOMESTNI PREVOZ med omenjenima postajama in sicer za:
    – odhode iz CELJA ob 4.30 uri(št. vlaka 3500), 5.31 uri(št. vlaka 3502) ter 7.35 uri(št. vlaka 3504)
    – odhode iz VELENJA ob 5.28 uri(št vlaka 3501), 6.30 uri(št. vlaka 3517)
    Na omenjenih avtobusih ni mogoč prevoz oseb na invalidskih vozičkih. Prav tako ni mogoč prevoz koles in živali. Pri nadomestnih prevozih lahko nastajajo zamude, kar prosimo upoštevajte pri načrtovanju potovanja.

Vsem potnikom se opravičujemo in jih prosimo za razumevanje.