Poplave z močnimi nalivi so na železniški infrastrukturi pustili velike posledice, zaradi česar so nekatere proge zaprte. V kolikor to dopušča cestna infrastruktura, je tam organiziran nadomestni avtobusni prevoz. Delavci Slovenskih železnic se kljub težkim razmeram trudijo po najboljših močeh, da bi bile proge čimprej sanirane in bi železniški promet na zaprtih progah čimprej stekel. V nadaljevanju objavljamo aktualno stanje na slovenskem železniškem omrežju.

Poškodovana je železniška proga na odseku Litija – Sava. Na levem železniškem tiru je poškodba v dolžini 100 metrov, desni tir pa je poškodovan v dolžini 2 km. Omenjena železniška proga bo odprta predvidoma danes zvečer ( levi tir), za sanacijo desnega pa bo potrebno nekoliko več časa. Nadomestni avtobusni prevoz poteka Trbovlje -Litija.

Zaradi vremenskih razmer in posledic neurja je zaprta proga Celje – Velenje. Organiziran je nadomestni avtobusni prevoz. Sanacija omenjene železniške proge poteka, končana bo predvidoma jutri v popoldanskih  urah.

Železniška povezava Sežana – Jesenice bo v celoti vzpostavljena predvidoma jutri v večernih urah. Trenutno poteka sanacija na relaciji Sežana – Most na Soči. Nadomestni avtobusni prevoz je organiziran na relaciji Most na Soči.

Koroška proga je zaprta. Zaposleni na Slovenskih železnicah se prebijajo od Ruš proti Prevaljam. Obvoza in nadomestnega prevoza ni, saj so tudi nekatere ceste neprevozne.

13.00: Odprt je odsek železniške proge Celje – Velenje. Na progi velja režim počasne vožnje, saj dokončna sanacija še ni izvedena.

14.45: Goriška železniška proga odprta na relaciji Sežana – Bohinjska Bistrica. Zaposleni Slovenskih železnic sanirajo tudi del proge Bohinjska Bistrica – Jesenice, ki bo predvidoma odprta v večernih urah.

18.45: Končana je zapora na relaciji Jesenice – Bohinjska Bistrica.

8. avgust 2023

00.20: Po sanaciji proge je bil odprt levi tir med postajama Sava in Litija.

10.45: Odprt je odsek železniške proge Ruše – Podvelka. Od Podvelke do Dravograda pa bo v najkrajšem možnem času organiziran nadomestni avtobusni prevoz, saj na tem odseku še poteka sanacija proge.

12.20: Na relaciji Podvelka – Dravograd je do nadaljnjega organiziran omejen nadomestni prevoz, s katerim so povezane postaje VUHRED, VUZENICA, TRBONJE in DRAVOGRAD. Na vseh preostalih vmesnih postajah in postajališčih te relacije trenutno še ni možen varen dostop z nadomestnimi avtobusi. Prav tako so še zmeraj prekinjene vse povezave od Dravograda dalje proti železniški postaji Prevalje in Pliberk / Bleiburg (A). Vzpostavitev nadomestnega avtobusnega prevoza še ni mogoča.

Potnike prosimo za razumevanje.