Na Slovenskih železnicah se zavedamo, da se mnogo družin spopada z revščino. Vsaka družba je tako močna, kot je močan njen najšibkejši člen. V Sloveniji žal številni živijo pod pragom tveganja revščine. Pot iz revščine ni enostavna, a je s povezovanjem in celostno pomočjo vsekakor mogoča. Zato smo se odločili, da se bomo v boju proti revščini povezali in stkali najmočnejšo verigo doslej – Verigo dobrih ljudi.

Projekt Veriga dobrih ljudi je v letu 2021 s pomočjo donacij uspel pomagati številnim družinam v trenutkih najhujše stiske. Od januarja do decembra letos so tako pod svoje okrilje vzeli 2020 uporabnikov, jim namenili 3548 paketov prehrane ter opravili 1902 terapevtski obravnavi otrok, mladih in staršev oziroma skrbnikov. Do decembra so svetovanje in nujne življenjske dobrine letos še dodatno nudili 513 družinam v stiski.

Mesec december je tudi mesec upanja, veselja, solidarnosti. Zato je prav, da v tem mesecu ne pozabimo na tiste, ki živijo na socialnem dnu. Ob tej priložnosti vabimo vse dobre ljudi, da skupaj sklenemo praznično Verigo dobrih ljudi, ki jo je skupaj s sodelavci ZPM Ljubljana Moste – Polje zasnovala Anita Ogulin, in pomagamo čim več družinam po vsej Sloveniji, ki živijo v revščini.

V skupini Slovenske železnice nadaljujemo svoje poslanstvo in že tretje leto sodelujemo v Verigi dobrih ljudi. V decembrskih dneh smo taki pripravili in podarili Zvezi prijateljev mladine Moste – Polje več kot 1000 prazničnih daril za najmlajše, s katerimi bomo razveselili otroke v decembrskih dneh, družinam v stiski pa tudi na ta način omogočili zadovoljnejši in lepši konec leta 2021.